Back to Top

Scottie Go! Edu NL

Het is 2030. Het ruimteschip van een vriendelijk ruimtewezen Scottie gaat stuk, met als gevolg dat het ruimteschip neerstort op aarde. Met Scottie gaat het helemaal goed, maar zijn ruimteschip is kapot.

Zonder jouw hulp is hij niet in staat om zijn ruimteschip te herstellen.

Help Scottie om vervangingsonderdelen voor zijn ruimteschip te zoeken. Word expert op het gebied van het schrijven van algoritmen en leer de belangrijkste programmeerconcepten kennen.

Met behulp van de kartonnen tegels bestuur je Scottie en andere personages of voorwerpen in het spel. In de tien spelmodules komt het kleine ruimtewezen dieren tegen, die in ruil voor hulp één van de tien onderdelen geven. Deze onderdelen heeft Scottie nodig om zijn ruimteschip te herstellen en terug te gaan naar huis. Er zijn in totaal bijna honderd opdrachten die steeds moeilijker worden. Tijdens het spel leer je o.a. de volgende concepten kennen: parameters, lussen, voorwaardelijke commando’s, variabelen, functies.

Tegels

De tegels worden gebruikt om commando’s te schrijven die door Scottie worden uitgevoerd. Ze hebben ook als doel om spelers vertrouwd te laten raken met de basis programmeerconcepten zoals: lussen, het gebruik van voorwaarden, variabelen en functies.

App

Met behulp van de app kunnen de commando’s gescand worden. Na het scannen zal Scottie de commando’s stap voor stap uitvoeren en kan de speler zien of de opdracht goed uitgevoerd is.

Scottie Go! in de klas!

Met Scottie Go! worden kinderen in staat gesteld, om vertrouwd te raken met de basisconcepten van het programmeren (van basis commando’s en lussen tot het gebruik van voorwaardes, variabelen en functies). Hierdoor is het zeer geschikt voor introductie in een klasomgeving of curriculum.

Systeemvereisten

Scottie Go! werkt zowel op iOS, Android als Windows.

Je kunt een tablet, smartphone of laptop (met camera aan de achterzijde) gebruiken.

Minimale systeemvereisten voor iOS

iOS 8 of hoger, iPhone 5s of hoger, 4de generatie iPad of hoger.

Minimale systeemvereisten voor Android

Android 4.1.2 of hoger, dual core processor 1.2 GHz of sneller, camera op de achterzijde 2Mpix.

Minimale systeemvereisten voor Windows

Windows 7/8/10 (32/64 bit), 2 GB RAM-geheugen, dual core processor 1.33 GHz, USB-webcam

2Mpix met autofocus.

Stap1

Download de app

Stap2

Selecteer de opdracht en bedenk de oplossing

Stap3

Maak met de tegels de code van je oplossing

Stap4

Gebruik de app om je oplossing te scannen

Stap5

Controleer of je de opdracht goed hebt uitgevoerd

  • Het spel bevat in totaal 91 opdrachten verdeeld over 10 modules, die garant staan voor tientallen uren speel- en leerplezier.
  • De set bestaat uit een doos met 179 tegels voor het schrijven van programmeercode, een handleiding, spelbord en een licentiecode. Een mobiel apparaat is niet bij de set inbegrepen.
  • De speler kiest een opdracht in de app en schrijft de code door de tegels in de juiste volgorde op het spelbord te plaatsen. Met de code bestuur je Scottie en andere personages of voorwerpen in het spel.
  • Vervolgens scant de speler de code met behulp van de app op een computer, smartphone of tablet.
  • Als de code gescand is, zal Scottie de instructies van de code van het spelbord uitvoeren op het scherm van het apparaat.
  • De speler krijgt te zien of de taak goed is uitgevoerd.
  • Het spel is ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Het kan door één speler gespeeld worden, maar het is ook erg leuk om het met 2 of 3 personen te spelen.
  • Bij heel jonge spelers, raden we aan om een volwassene te laten helpen bij de eerste modules van het spel.